svētdiena, 2014. gada 3. augusts

Burkānu salāti ar turku zirņiem


Sastāvdaļas:  3 vidēji burkāni, apm.100 - 150  g vārīti turku zirņi, 3 ēdamkarotes olīveļļa, 1 ēdamkarote tahini; 1 ķiploka daiviņa; 1 citrona sula; jūras sāls;  asie pipari; saujiņa ciedru rieksti vai sasmalcinātas pistācijas; ēdamkarote sezama sēkliņas; pētersīļi

 

Pagatavo mērci - tahini sajauc ar viena vai pusotra citrona sulu, piespiež ķiploka daiviņu, pievieno sāli, piparus, kādas divas ēdamkarotes ūdens un sablenderē.  Burkānus nomizo un sarīvē, pievieno pētersīļus un samaisa ar mērci (var likt klāt arī spinātus), noliek malā, lai savelkas, tikmēr pagatavo zirņus.  Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Iepriekš izmērcētus un izvārītus turku zirņus (vai arī jau gatavos no bundžas) noskalo un nosusina starp papīra salvetēm. Liek uz cepamā papīra, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un sezama sēkliņām, liek cepties apm. 15 minūtes. Gatavus pārber pāri salātiem, un vēl pa virsu nedaudz riekstiņus. Starp citu, šādi pagatavoti turku zirņi ir lieliska uzkoda, līdzīga kā čipsi un grauzdiņi:) pie alus piemēram. Bet ne tikai.


Receptes pamats no lieliskā bloga smittenkitchen.com. Sagatavotus salātus ledusskapī var turēt divas dienas, zirņus gan labāk pievienot tieši pirms pasniegšanas.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...