otrdiena, 2011. gada 30. augusts

Cukinī un seleriju biezzupa

Sastāvdaļas: 500 g burkani; 4 selerijas kāti, 1 kg cukini; 200 g kausētais siers (man  šoreiz 150 g svaigais Rimi siers un apm. 50 g maskarpone) vai saldais, vai skābais krējums;  puscitrona sula; maza saujiņa svaigas piparmētras; muskatrieksts; himalaju sāls; citronpipari


Nelielā ūdens daudzumā liek vārīties nomizotus un sagrieztus burkānus, tad seleriju kātus un nomizotu un sagrieztu cukīnī. Vāra kamēr dārzeņi mīksti un var sablenderēt. Pievieno gašvielas - sāli, piparus u.c. svaigās piparmētras un citrona sulu pēc vajadzības.  Pievieno svaigo sieru vai krējumu, kārtīgi izmaisa un vēlreiz uzvāra.   Vispār  var nelikt sieru zupai klāt, bet  atsevišķi saputot saldo krējumu un pasniegt pie zupas. Ļoti laba, netrekna biezzupa ar svaigu garšu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...