pirmdiena, 2011. gada 3. oktobris

Kvinoja ar spinātiem un jogurta mērci

Sastāvdaļas: 150 g kvinoja; 200 g spināti; 100 - 150 g liesais siers (man - Mālpils); olīveļļa;  jūrassāls; malti melnie pipari;  citrons sula; baltais jogurts; sojas mērce


 Pagatavo pēc instrukcijas kvinoju - ieber katliņā, aplej ar karstu ūdeni (300 ml), pasāla un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes.  Tikmēr uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas liek cepties nomazgātus un rupji sagrieztus spinātus, pieber melnos piparus un uzspiež citrona sulu.  nedaudz apcep un tad uz pannas liek arī gatavo kvinoju, labi samaisa. Porciju liek uz  škīvja un pārrīvē vai nu ar cieto sieru vai gabaliņos sagrieztu tofu vai kazas sieru vai kādu citu sieru - pēc izvēles. Klāt  pagatavo vienkāršu jogurta mērci - baltais jogurts, citrona sula; sojas mērce un nedaudz olīveļļa.
Principā šādā  un līdzīgā veidā, variējot ar garšvielām, es gatavoju praktiski visus putraimus - griķus, bulguru, kuskusu, rīsus, grūbas....


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...