piektdiena, 2012. gada 12. oktobris

Biezpiena kēkss ar bumbieriem

Sastāvdaļas: 225 g pilngraudu kviešu milti; 115 g mīksts sviests; 200 - 250 g cukurs (man 100 g brūnais cukurs un 100 g parastais); vaniļa; 200 g vājpiena biezpiens; 3 olas; 1/2 tējkarote cepamais pulveris; 2 - 4 bumbieri; pūderukurs keksa pārkaisīšanai


      Sviestu un cukuru kārtīgi sakuļ ar mikseri, pievieno biezpienu. Biezpienu iepriekš sablenderēju, lai nebūtu graudains. Tad pievieno vaniļu un pa vienai iemaisa olas. Beigās pievieno miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri un visu ļoti rūpīgi samaisa.  Keksa cepamo formiņu, kā jau vienmēr ieziež ar sviestu un apbārsta ar miltiem, pārliek tajā mīklu un virspusīti izlīdzina. Bumbierus pārgriež uz pusēm un ar karotīti izņem serdes, griež sķēlītēs un vienu pie otras iespiež mīklā. Keksu cep 170 grādos 60 minūtes.  Atdzisušu var pārkaisīt ar pūdercukuru un/vai sasmalcinātiem valriekstiem.


Kārtējā recepte no lieliskā bloga ginger-blonde.livejournal.com.  Bloga autore raksta, ka kekss ir ļoti gards arī karsts ar saldējumu. Es gan par to vel neesmu pārliecinājusies, bet varu iedomāties.

2 komentāri:

  1. Ak, izskatās tik ļoti garšīgi! :)

    AtbildētDzēst
  2. Šis ir viens no garšīgākajiem keksiem, ko esmu ēdusi, un tā kombinācija biezpiens ar bumbieriem ir dievīga! Iesaku uzcept.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...