sestdiena, 2010. gada 16. oktobris

Ķirbja biezzupa


Vajadzēs: 600g ķirbis; 3 burkāni; 100 g  kausētais siers; rozmarīns; timiāns; piparmētras; sāls; pipari; ingvers; ķirbja  vai saulespuķu sēkliņas; zilais vai kāds cietais siers
 Ķirbi  un burkānu sagriež gabaliņos un liek katliņā nelielā ūdens daudzumā (apm. 200 ml) sautēties, kamēr gatavi. Pievieno garšvielas - rozmarīnu, timiānu, kaltētas piparmētras, ingvera pulveri, sāli un maltus melnos piparus. Var likt klāt vēl sīpolu un kad, dārzeņi mīksti var pievienot arī sasmalcinātu ķiploku. Es nelieku. Kad dārzeņi mīksti, visu katliņā sablenderē un  pievieno kausēto sieru. Kārtīgi izmaisa un uzkarsē. Jau gatavai porcijai pa virsu uzrīvē sieru. Var izmantot parasto Holandes, Krievijas vai kādu cieto sieru. Ideāli ir sagriezts gabaliņos zilais siers. Pārber ar  apgrauzdētām ķirbju vai saulespuķu  sēkliņām. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...