sestdiena, 2010. gada 9. oktobris

Ābolu kūka

Vajadzēs1 kg ābolu; 180 g miltu; 170 g sviests; 6 ēdamkarotes cukura; kanēlis; 1/2 citrona;  ūdens

Nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež  katru apmēram astoņās daļās. Āboliem uzspiež citrona sulu, lai neapbrūnē. Uz cepampannas izkausē 60 g sviesta, virsū liek ābolus, pārber ar 3 ēdamkarotēm cukura, liek cepeškrāsnī 170 grādos cepties apmēram 15 minūtes, cepšanas laikā vienu reizi uzmanīgi ābolus pārgriež uz otru pusi, bet jāskatās, lai āboli neizjūk.
Gatavo mīklu - miltiem pievieno 90 g sakapāta sviesta un 2 ēdamkarotes cukura. Saberž, līdz izveidojas drupačas, tad pievieno 2 - 4 ēdamkarotes auksta ūdens (ūdeni pēc iespējas mazāk) un samīca mīklu.

Cepamo formu ieziež ar sviestu un tajā vienmērīgi ieklāj mīklu (iespaida ar rokām). Uz mīklas cieši kārto ābolus (bez šķidruma). Pa virsu var uzbērt kanēli, cep 175 grādos 35 - 40 minūtes. Tad pārlej kūku ar uz pannas palikušo sviestu un uzber vēl 1 ēdamkaroti cukura. Cep cepeškrāsnī 5 minūtes.
Cepam šo torti jau vairākus gadus, ļoti laba, tikai nekā diētiska, jo sviesta un cukura daudz. Ja āboli ir ļoti skābi, cukuru vajadzētu likt vairāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...