sestdiena, 2010. gada 9. oktobris

Ķirbja sacepums

 Vajadzēs: 1 kg ķirbis, 1 ļoti liels burkāns vai arī vairāki mazāki, 2 tomāti, 50 g rīsi, 50 g brinza; pētersīļi, rozmarīns, timiāns, muskatrieksts; sāls, pipari; ķirbju eļļa

Sagriež kubiciņos ķirbi, burkānu nomizo un sarīvē uz rupjās rīves, tomātiem noņem mizu un sagriež sķēlītēs. Kārtām cepamajā traukā liek: burkānus, ķirbi, tomātu, rīsus. Uzber garšvielas - rozmarīnu, timiānu, nedaudz rīvētu muskatriekstu, sāli un melnos piparus. Tad kārto tālāk - ķirbis, tomāts, burkāni. Traukam liek vāku vai pārklāj ar folliju un liek cepeškrāsnī cepties 200 grādos 40 minūtes.

Tad sacepumu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un uzliek virsū gabaliņos sagrieztu vai sarīvētu sieru. Es liku brinzu. Liek cepeškrāsnī uz minūtēm 5 - 7, līdz siers sāk kust, tagad vāku neliek.
Porciju pārlej ar ķirbju eļļu. Noteikti, ka ļoti labi garšo arī ar krējumu vai balto bezpiedevu jogurtu.

Recepte ir mans eksperiments netreknam un daudzmaz veselīgam ķirbja sacepumam. Garšoja ļoti labi, ir vērts atkārtot!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...