otrdiena, 2010. gada 12. oktobris

Lieliskie šokolādes gabaliņu cepumi

 Sastāvdaļas: 120 g baltais cukurs; 75 g brūnais cukurs; 75 g tumšais cukurniedru cukurs; 2 tējkarotes vaniļas cukurs; 175 grami auksts sviests; 2 lielas vai 3 mazas olas; 1,5 tējkarotes cepamais pulveris; 280 g milti;  nedaudz sāls; 200 g 70% šokolāde ar mandelēm un 50 g konditorijas šokolāde (40%); 150 g valrieksti

Sviestu kārtīgi sajauc ar visiem cukuriem, pievieno vaniļas cukuru, sāli un olas. Maisa līdz veidojas viendabīga masa.  Tad, jau ar karoti, iemaisa miltus un cepamo pulveri, pēc tam pievieno šokolādi un riekstus. Šokolādi pirms tam sasmalcina, var rīvēt vai vienkārši sagriezt ar nazi, vai arī salauzt gabaliņos. Ja šokolādes sastāvā būs mazāk par 70% kakao, tad viņa izkusīs. Jo rūgtāka šokolāde, jo lielāka iespēja, ka cepumi būs ar šokolādes gabaliņiem. Riekstus pirms pievienošanas mīklai apgrauzdē uz pannas un pēc tam sasmalcina. Mīklu kartīgi samaisa.
Uz pannas uz cepamā papīra liek ar karoti liek mīklas piciņas. Uz vienas pannas liek 9 piciņas, jo mīkla izplūst un cepumi sanāk diezgan lieli.  Liek cepeškrāsnī 150 grādos un cep apmēram 18 minūtes. Receptē rakstīts līdz zeltaini brūni, to gan grūti pamanīt, jo cepumu mīkla ir tumša.  Tikko izņemti no cepeškrāsns karsti cepumi ir mīksti, kad atdziest, tad sacietē.
Recepte ņemta no 101cookbooks.com
Mīklu maisīja un cepumus cepa Eva. Mums gribējās izcept lielus šokolādes cepumus līdzīgus kā Starbucks.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...