trešdiena, 2010. gada 6. oktobris

Medus cālis (ala Gan bei)

Vajadzēs: 2 vistas filejas; kartupeļu ciete; sojas mērce; eļļa cepšanai(ideāli  kukurūzas);1 sīpols; 2 ēdamkarotes medus;  ķīnas saldskābā tomātu mērce; sezama sēkliņas

Vistas fileju sagriež garenos gabaliņos,pēc iespējas smalkāk. Pārlej ar sojas mērci  un kārtīgi apmaisa. Atstāj ievilkties apm. 25 - 30  min. Tad gaļu pārber ar kartupeļu cieti, padaudz, tā,lai katrs gabaliņš ir apvēlies kartupeļu miltos.
Uz pannas lielā daudzumā karstas  eļļas liek cepties vistas filejas gabaliņus. Apcep  zeltaini brūnus no abām pusēm. Apceptos vistas gabalus liek uz  papīra dvieļiem,lai notecinātu lieko eļļu.
Katliņā ielej puskrūzīti  ūdens, ieliek 2 ēdamkarotes medu un karsē. Pannā eļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu lidz zeltainam  brūnumam (mēs neliekam). Katliņā,kur medus, liek klāt 250gr tomātu mērci,sīpolus. Tad ber iekšā vistas gabaliņus,apmaisa un sautē  5 minūtes. Pieber klāt nedaudz sezama sēklas,apmaisa un gatavs!
Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem.
       Garšo ļoti labi, bet esmu taisījusi tikai ar Spilvas ķīnas saldskābo mēci. Kad pagatavošu ar pašgatavoto, tad dalīšos iespaidos.

1 komentārs:

  1. Kukurūzas eļļa? Neesmu veikalā tādu manījusi. Vai labāka par olīveļļu vai sviestu?

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...