sestdiena, 2011. gada 15. janvāris

Melleņu mafini

Sastāvdaļas: 2 tases milti (260 g), 1 tase bezpiedevu jogurts (240 g), 1,25 tases  mellenes (100 - 120 g), 0,5 tases   cukurs (100 g) ; 1 tējkarote cepamais pulveris; 0,5 tējkarote  soda; 0,25 tējkarote sāls; 1 liela ola; 60 ml  kausēta sviesta vai eļļa; 0,5 tējkarote vaniļas esence.

Vienā traukā samaisa jogurtu ar viegli sakultu olu, izkausētu sviestu un vaniļas esenci. Citā bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri un sodu. Tā arī ir mafinu pamatideja - sagatavo atsevišķi sausās sastāvdaļas no slapjajām un tad abas savieno. Un - neizmanto mikseri! Mafinos parasti ir mazāk taukvielu kā keksos, un jo vairāk eļļas vai sviesta, jo ilgāk mafini būs mīksti.
Vienu ēdamkaroti miltu maisījuma  uzber uz mellenēm un apvārta tajā ogas. Tad savieno sauso maisījumu ar slapjo. Un samaisa kopā tikai tik daudz, lai viss ir izmaisījies. Tad pieber ogas. Izmaisa un liek formiņās līdz pusītei.. Ja nav mafinu cepamās formiņas, tad cep, izmantojot 2 vienreizējās papīra forminas, ievietojot vienu otrā.
Ja izmanto  sasaldētas ogas, tad cepšanas laiks būs ilgāks.
Cep 190 grādos 20 - 25 minūtes.
No šī daudzuma sanak 18 mafini. Kaloriju daudzums 1 mafinā -  114 kCal.
Recepte no http://www.joyofbaking.com/

2 komentāri:

  1. izmēģināju. sanāca izcili, bet mazāk.

    AtbildētDzēst
  2. Jā, orģināli receptē rakstīts, ka sanāks 12 mafini, bet es laikam trauciņos liku mazāk kā paredzēts.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...