piektdiena, 2020. gada 7. augusts

Siera un olīvu standziņas

Sastāvdaļas: 500 g kārtainā bezrauga mīkla (1 veikala iepakojums); apm 100 g melnās olīvas bez kauliņiem, 100 - 150 g cietais siers; apm 2 ēdamkarotes sezama sēkliņas; malti melnie pipari, 1 sakulta ola


Sarīvē sieru uz smaklās rīves, olīvas sasmalcina ar nazi, sajauc visu kopā (nedaudz sieru atstāj pārbēršanai)  un pievieno klāt sēkliņas.  Sasaldēto mīklu atlaidina, un plāksnes pa vienai ļoti viegli izrullē vai vienkārši ar rokām paplēš plašākas visos virzienos.  Mīklas 1 pusi pārziež ar sakultu olu, pa virsu pārber siera olīvu maisījumu, uzmaļ piparus, visu viegli piespiež. 


Tad pa virsu liek otru mīklas plāksni, kurai pārziesta ar olu tā puse, kas ir pret pildījumu. Olas funkcija te ir pieturēt pildījumu pie mīklas. Tagad arī var viegli pierullēt plāksnes, lai labāk turas kopā. Ar asu nazi sagriež plāksni gareniski 5 loksnītēs un uzmanīgi pārliek tās uz cepamās plāts un savirpina. Pārziež atkal ar olu un ja vēlās var pārkaisīt ar sāli (man neprasās, jo siers jau ir pietiekoši sāļš) un uzkaisa sarīvēto sieru.


Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 20 minūtes līdz viegli brūnas.  Man labāk  garšoja pirmajā dienā, nākosajā dienā garša ir tāda kā veikala standziņām.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...