pirmdiena, 2011. gada 7. marts

Pilngraudu hamburgermaizītes

Sastāvdaļas: 230 g piens; 5 g sausais raugs; 200 g kviešu pilngraudu milti; 200 g parasti kviešu milti; 5 g sāls; 25 g cukurs; 1 ola; 30 g sviests



Izkausē sviestu. Pienu uzsilda līdz 25 - 35 grādu temperatūrai.  Pienu ielej bļodā. pieber sauso raugu, izmaisa un atstāj uz pāris minūtēm, lai raugs izšķīst. Tad pielej izkausēto sviestu (atdzisušu),  pieber sāli un cukuru, pusi (30 g) no sakultas olas (otru pusi atstāj maizīšu pārziešanai pirms cepšanas). Pieber miltus un  kārtīgi izmaisa un tad mīklu izmīca. Gatava mīkla ir elastīga un gandrīz nelip pie rokām. Mīklu saveļ bumbā un ieliek ar eļļu ieziestā bļodā, bļodu pārliek ar pārtikas plēvi un atstāj uzrūgt uz divām stundām istabas temperatūrā.
Pēc tam mīklu kārtīgi atmīca, izveido bumbu, ietin plēvē un atstāj vēl uz 10 - 15 minūtēm.
Tad veido maizītes - sadala visu mīklu 9 - 12 daļās, izveido bulciņas un liek, lai nostāvās vēl apm.  stundu. Pirms cepšanas bulciņas pāsmērē ar pāri palikušās olas un 1 ēdamkarotes piena maisījumu, uzber sezama (ķirbju, saulespuķu, magoņu ....) sēkliņas  un liek cepeškrāsnī 185 - 190 grādos cepties 15 minūtes.



No mīklas var veidot arī maizes kukulīti, kuru var likt formā (derēs keksa formiņa) vai  cept tāpat. Maizes kukulītim pēc izveidošanas būtu jāpastāv apm. 90 minūtes, tad pārziež ar olas + piena maisījumu, apkaisa ar sēkliņām un cep 175 grādos 40 minūtes.



Recepte no crucide.livejournal.com. Šai blogā ir ļoti daudz informācijas par maizi un daudz recepšu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...