otrdiena, 2011. gada 22. marts

Sēņu un dārzeņu sacepums

Sastāvdaļas: 3 burkāni (350 g); 1 cukīnī (300 g); baravikas vai kādas citas sēnes (350 g); 3 ēdamkarotes skābais krējums; 200 g siers; garšvielas - malti ķiploki, baziliks, rozmarīns, pipari, sāls, dilles; eļļa cepšanai


Nomizo un sagriež kubiciņos burkānus un cukīnī (vai kabaci), sarīvē sieru. Labi garšos, ja liks klāt arī sīpolu vai puravu un sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Sīpolu mums nebija, ķiplokus pieliku kaltētos.
Uz sakarsētas pannas liek cepties burkānus ( un sīpolus), pēc minūtēm 3 - 4 pievieno sagriezto cukīnī. Visu kopā maisot cep apmēram minūtes  7 - 10.


Tad liek klāt smalki sagrieztās sēnes. Es izmantoju jau saceptas baravikas, tas nozīmē, ka visu kopā tikai samaisīju, sagaršvieloju, bet neko daudz vairs necepu. Piemaisa klāt pāris karotes krējumu un pieliek zaļumus. Tad nedaudz padzesē un iemaisa pusi vai nedaudz mazāk no sarīvētā siera. Ideāli, ja sacepumu var likt atsevišķos porciju (žuljena vai kādos citos karstumizturīgos) trauciņos, ja tādu nav, tad liek katliņā, vai traukā, ko var likt cepeškrāsnī, pārber ar sieru un cep apmēram 10 minūtes 180 grādos.
Pasniedz ar  maizi vai kartupeļiem, vai ēd tāpat. Vēl viens ļoti garšīgs sēņu ēdiens.
 Recepte no /forum.say7.info/opic32727.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...