svētdiena, 2011. gada 20. marts

Gliemezīšu smilšu cepumi

Sastāvdaļas: 250g milti;  pustējkarote cepamais pulveris; 70g cukurs;  10 g  vaniļas cukurs; šķipsniņa sāls; 1 ola; 125 g sviests; 2 ēdamkarotes kakao


Bļodā ber miltus, pievieno cepamo pulveri, cukuru, vaniļas cukuru, sāli. Ierīvē sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno viegli sakultu olu un samīca  mīklu. Mīklu  sadala uz pusēm, vienai daļai pievieno kakao un kartīgi iemīca.
Izveltnē gaišo mīklu četrstūrī. Pēc tam izveltnē tumšo mīklu tādā pašā četrstūrī.  Tad tumšo mīklu liek virsū gaišajai mīklai un piekārto maliņas, lai ir vienādas. Mīklu labāk  veltnēt uz cepamā papīra, tad  tumšo mīklu, uzliekot uz gaišās, to viegli dabūt no papīra nost. Tad abas mīklas satin kopā rullīti. Es mīklu šķērsām pāgriezu uz pusēm (lai būtu mazāki cepumi) un  satinu divus atsevišķus rullīšus. Lai vieglāk būtu  sagriezt cepumus, rullīšus var uz pāris minūtēm ielikt saldētavā, bet var ar asu nazi griezt uzreiz apm. puscentimetra biezumā un kārtot uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
Cepumus cep 180 grādos apmeram 10-12 minūtes.
Cepumi ir garšīgi, labi ļoti izkatās un nemaz nav grūti pagatavojami. Vienīgi man prasījās, lai būtu arī  lielāks garšas kontrasts.
Recepte no sapforums.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...