trešdiena, 2011. gada 2. marts

Šokolādes riekstu kūka (Zahertorte)

Sastāvdaļas:  kūkai - 6 olas; 30 g pūdercukurs; 150 g cukurs; šķipsniņa sāls; 160 g sviests; 200 g melnā šokolāde; 250 g  valrieksti ; 200 g apelsīnu džems; Glazūrai 120 g tumšā šokolāde; 100 g saldais krējums 35%


Ūdens peldē liek kausēties šokolādi un sviestu. Samaļ valriekstus. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumiem pievieno šķipsniņu sāl un puto ar mikseri, pieber  pūdercukuru un turpina putot līdz stingrām putām. Tad ievieto ledusskapī kamēr gatavo pārējās sastāvdaļas.
Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus  ar cukuru. tad pākepiski pa daļām pievieno izkausēto šokolādes maisījumu, tikai jāuzmana, lai šokolāde nav karsta.  Izmaisa. Vienmērīgi maisot (ar karoti) pieber  maltos valriekstus.  Tad klāt liek 1/3 daļu saputotos olu baltumus, uzmanīgi izmaisa un liek nākošo daļu un atkal izmaisa. Tad pievieno pēdējo trešdaļu saputotos olu baltumus un iemaisa, bet nekuļ.
Cepšanai izmantoju cepamo formu ar noņemamām malam. Ieklāj cepamo papīru (papīru var neklāt), ko papildus ieziež ar sviestu. Ielej mīklu  un liek cepties 170 grādos apmēram stundu.
Gatavu kūku ņem ārā no trauka un atdesē, uzmanīgi pārgriež uz pusēm, lai būtu divas biskvīta kārtas. Pa vidu bagātīgi ieziež apelīnu džemu un saliek abas daļas kopā.
Gatavo glazūru - karsē saldo krējumu, līdz tas gandrīz vārās. Tad  noņem no uguns un pieber klāt sasmalcinātu šokolādi,  maisa kamēr  tā izkūst. Uz kūkas virsmas uzlej dažas karotes glazūru, izlīdzina un  ievieto kūku uz dažām minūtēm ledusskapī - tas sagatavos virsmu pārējās glazūras uzklāšanai.
Glazūru lej kūkas centrā un ar lāpstiņu vai karoti izlīdzina pa kūkas virsu un malām. Kūku ievieto ledusskapī, lai glazūra sacietē. Virsu var papildus rotāt ar balto šokolādi, riekstiem vai ogām.
Kūka ir  ļoti ļoti šokolādīga! Nezinu vai šī ir īstā Zaherkūkas recepte, man šķiet, ka ne, jo pamatā visur internetā publicētajās, nav rieksti, bet milti.  Šajā recepte miltu nav nemaz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...