sestdiena, 2011. gada 26. marts

Mandeļu un dzērveņu biscotti

Sastāvdaļas: 2 olas; 150 g cukurs; 250 g milti; 1/4 tējkarotes sāls; 1 tējkarote cepamais pulveris; apm. 150 g riekstu un žāvēto augļu maisījums - šoreiz 100 g mandeles un 50 g kaltētas dzērvenes


    Olas sakuļ kopā ar cukuru, var pievienot arī vaniļas cukuru  vai vaniļas esenci. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un sāli, piemaisa klāt pie olām ar cukuru.
    Mandelēm noņem miziņu un nedaudz sasmalcina, žāvētos augļus izmērcē.  Tad pievieno mīklai un izmīca. Jāņem vērā, sviesta šai mīklā nav, tādēļ mīkla var lipt pie rokām. Sadala mīklu uz pusēm un izveido divas desiņas, ja mīkla līp ļoti, tad darbojās ar miltainām rokām.  Liek uz cepamā papīra un cep cepeškrāsnī 150 grādos 30 - 40 minūtes, kamēr  cepumu desiņas ir pavisam pavisam nedaudz zeltainas un sacietējušas. Tad atdzesē, vislabāk uz restītes, 10 - 15 minūtes un sagriež apm. centimetru biezās šķēlītes, sakārto uz cepamās pannas un atkal liek cepeškrānī kaltēties 130 - 140 grādos uz pusstundu vai nedaudz ilgāk.
    Atdzesē un bauda. Bundžā glabāšanas termiņš ir ļot ilgs.
    Variācijas šiem cepumiem ir daudz un dažādas, piem. vienas olas vietā var pieliet 60 ml kafijas vai apelsīnu sulas. Var variēt ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, mīklai likt klāt kakao, šokolādes skaidiņas, magoņu sēkliņas, sarīvētu citrusaugļu miziņu, sukādes utt.  Daļu no miltiem aiztāt ar pilngraudu miltiem, esmu likusi klāt arī pāris karotes rudzu miltus. Ja vēlās, lai cepumi būtu mīkstāki, tad jāpievieno  30 - 50 g sviests.
Pamatrecepte no lapatissiere.livejournal.com


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...