pirmdiena, 2013. gada 25. novembris

Sicīlijas apelsīnu salāti

Sastāvdaļas: 4 apelsīni; 1 neliels sarkanais sīpols; padsmit olīvas; sāls; melnie pipari; nedaudz laba olīveļļa; svaigi pētersīļi


Apelsīnus nomizo (ar nazi nogriež miziņu tā, lai nepaliek apakšā baltā miza), sagriež sķēlītēs un kārto traukā, pa virsu liek sagrieztu  sīpolu un uz pusēm pārgrieztas melnās olīvas.  Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļīem, pasāla, sapiparo un pārlej pāri ar olīveļļu.
Salāti ir ļoti atsvaidzinoši un viegli, labi esot kopā ar gaļu, par to gan nezināšu teikt.






































svētdiena, 2013. gada 17. novembris

Banānu un biezpiena sacepums

Sastāvdaļas: 1 banāns; 2 olas; 200 g vājpiena biezpiens; 10 g brūnais cukurs; puscitrona miziņa; sviests formiņas ietaukošanai



Olām atdala baltumus  no dzeltenumiem, baltumus saputo stingrās putās. Banānu sablenderē kopā ar olu dzeltenumiem, cukuru (cukuru var likt vairāk, ja gribās saldāk) un biezpienu. Pierīvē citrona miziņu. Tad saputotos baltumus  iecilā biezpiena banānu maisījumā. Liek ietaukotās formiņās un cep cepeškrāsnī 190 grādos 20 - 25 minūtes, kamēr virsiņa brūna.





svētdiena, 2013. gada 10. novembris

Cukīnī un zirņu miltu plācenīši

Sastāvdaļas: 40 g  turku zirņu milti;  1 (apm. 300 - 350 g) cukinī; garšvielas un zaļumi


Cukīnī sarīvē un nospiež lieko šķidrumu (nepārspīlējot), samaisa ar miltiem un garšvielām pēc izvēles - es lieku sāli, piparus un kaltētu baziliku, var likt arī ķiploku. Ja ir, tad arī sasmalcinātus pētersīļus. Ar karoti lieku pankūciņas uz cepamā papīra (izmantoju silikona, tāpēc eļļas nav) un lieku cepties cepeškrāsnī 180 grādos brūnus no abām pusēm - tas būs apm. 10 - 15  minūtes no vienas un 10 no otras puses.
Domāju, ka var cept arī uz pannas un mazas uguns un zem vāka, taču  es pati neesmu tā darījusi.

  

sestdiena, 2013. gada 9. novembris

Svaigēdāju maizītes ar linsēklām

Sastāvdaļas: 200 g linsēklas; 100 g rozīnes; 1 burkāns (apm. 80 g); 1 apelsīna sula (apm. 120 g); pustējkarote kanelis


Ar blenderi vai kafijas dzirnaviņās sasmalcina linsēklas, pievieno rozīnes (vai citus žāvētus augļus), arī sasmalcina. Klāt liek uz smalkās rīves sarīvētu burkānu, kanēli  un pielej apelsīnu sulu. Visu kārtīgi samīca ar rokām, lai mīkla kļūst viendabīga un lipīga.  Ar rokām izlīdzina uz cepamā papīra un liek uz apm. 3 - 4 stundām cepeškrāsnī 40 - 45 grādos ventilācijas režīmā (es cepeškrāsns durtiņas atstāju pavisam nedaudz piepavērtas). Gatavas (izžuvušas) svaigēdāju maizītes sagriež gabaliņos. 


Maizītes var  žāvēt arī  uz radiatora - apklāj ar cepamo papīru un liek virsū maizītes. Šādā veidā es kaltēju ābolus - sagriežu šķēlītēs un lieku uz radiatoriem, diennakts laikā ir gatavi.
Recepte no rawinrussian.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...