pirmdiena, 2013. gada 13. maijs

Rudzu kliju pankūkas

Sastāvdaļas:  2 olas; 60 g vājpiena biezpiens; 15 g rudzu klijas; sāls un citronpipari; nedaudz olīveļļa cepšanai


 
Samaisa visas sastāvdaļas, pievieno garšvielas un  noliek pastāvēt visu uz minūtēm 15 - 30, lai klijas piebriest. Ar karoti lej mīklu uz sakarsētas pannas. Apcep zeltaini brūnas no abām pusēm.
Var ēst kā ar sāļajām (man viegli apcepti dārzeņi ar sojas mērci, bet tās var būt arī sēnes, zivs)  tā saldajām piedevām - augļiem un ogām.
Recepti izlasīju kaut kur netā, cik saprotu tāda stila pankūciņas  ir topā vienā no šī brīža aktuālajām diētām.
 
 

sestdiena, 2013. gada 11. maijs

Siltie turku zirņu, redīsu un seleriju salāti

Sastāvdaļas: apm. 12 - 15 redīsi;  apm. 5 -7 seleriju kāti; 200 g vārīti turku zirņi; 2 ēdamkarotes olīveļļa; 1,5  ēdamkarote balzamiko etiķis; nedaudz citrona sula; sāls; malti pipari; malts ingvers; zaļumi; sezama sēkliņas 


Redīsus un seleriju kātus nomazgā un sagriež - redīsus četrās daļās, seleriju 1 cm lielos gabaliņos.  Dārzeņus liek cepamajā formiņā, pārlej ar eļļu, samaisa un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes.  Tad pievieno turku zirņus un pacep vēl 5 minūtes.
Atsevišķā traukā samaisa etiķi ar garšvielām, piespiež apm. puscitrona sulu un  samaisa.  Saceptos dārzeņu pārlej ar mērci, parkaisa ar zaļumiem un sezama sēkliņām. Pasniedz.
Ja godīgi - biedēja mani ceptie redīsi, bet nē, garšo labi, noteikti atkārtošu vēl.
Recepte ar manām izmainām no cook-inspire.livejournal.com

piektdiena, 2013. gada 10. maijs

Griķu miltu un biezpiena plācenīši

Sastāvdaļas: 400 g vājpiena biezpiens; 110 g griķu milti (vai sasmalcināti bio griķi) ; 3 olas; 50 g cietais siers; sezama sēkliņas; garšvielas - sāls, asā paprika; sinepju pulveris; malti muskatrieksti



Plācenīši ļoti līdzīgi šiem sāļajiem biezpiena cepumiem. Pagatavošana arī tāda pati - sajauc visas sastāvdaļas, uz smalkās rīves pierīvē sieru. Pievieno izvēlētās garšvielas, veido bumbiņas, ko liek uz ar cepamo papīru izklātas cepamās plāts. Nedaudz saplacina virspusi, pārber ar sēkliņām un liek cepties 175 grādos apm. 25 minūtes.

otrdiena, 2013. gada 7. maijs

Vēja kūkas vai Vecrīgas

Sastāvdaļas: mīklai - 100 g sviests; 250 ml ūdens; 150 - 200 g milti, 4 olas; šķipsniņa sāls; pūdercukurs kūku pārkaisīšanai;  pildījumam - 200 g vājpiena biezpiens; 200 ml saldais krējums (35%); apm. 100 g filadelfijas siers; pūdercukurs pēc garšas (man 15 g vaniļas cukurs un 40 g pūdercukurs)



 Pagatavo vārīto mīklu - katliņā ielej ūdeni un pieliek gabaliņos sagrieztu sviestu, maisot karsē  kamēr sviests izkusis un ūdens sakarsis. Tad verdošā ūdenī ber miltus un rūpīgi izmaisa ar  karoti.   Ja liek 200 g miltu, tad kūciņu vidus pavisam tukšs nebūs, ja gribās pilnīgi tukšu vidu, tad miltu vajag mazāk - apm. 150 g.



Katliņu noņem no uguns,  liek auksta ūdens peldē un maisot  padzesē.   Olas sakuļ ar dakšiņu atsevišķā traukā un pa daļām kārtīgi iemaisa mīklā līdz izveidojas viendabīga vijīga mīkla.  Šo mīklu izmanto arī eklēriem.
Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru, papīru var nedaudz samitrināt.  Kūciņas var veidot ar konditorejas maisiņu vai arī vienkārši likt uz plāts ar divām tējkakarotēm.  Kūkas  cep 200 g sakarsētā cepeškŗāsnī 25 - 30 minūtes, kamēr virspuse ir zeltaini brūna, Cepšanas laikā nedrīkst virināt cepeškrāsns durtiņas.
Izceptām kūciņā  iedur nedaudz ar nazi, lai karstais gaiss tiek ārā. Pirms liek pildījumu kūkas pilnībā atdzesē. Ja kūkas plānots plānots pasniegt nākamjā dienā, tādā gadījumā arī pildījunu  gatavo nākamajā dienā. Uz nakti kūkas var ielikt maisiņā, lai nesakalst.


Pildījumam visas sastāvdaļas sakuļ ar mikseri, kūkām nogriež (bet ne līdz galam) "vāciņu"  un  sapilda, gatavas bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.
Tā kā mīklai nepievieno cukuru, kūkas var pildīt arī ar sāļu pildījumu - svaigo sieru ar dažādām piedevām. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...