Sastāvdaļas: apm. 200 g zemenes; 1 ēdamkarote chia sēkliņas; 1 ēdamkarote agaves sīrups (vai medus, cukurs, kļavu sīrups utml.)
Zemenēm pievieno sīrupu un saspaida (vai sablenderē), pievieno sēkliņas un karoti ūdens. Ja sīrupa vietā liek cukuru, tad ūdeni var pievienot drusciņ vairāk (1 ēdamkarote cukurs + 1 ēdamkarote ūdens). Visu rūpīgi samaisa, liek traukā ar vāku un ievieto ledusskapī vismaz uz stundu, kamēr sēkliņas piebriest. Ēd kā parastu ievārījumu uz maizītēm, pie putrām, pankūkām, ar saldējumu un vienkārši tāpat. Uzglabā ledusskapī ne ilgāk kā 3 - 4 dienas.
Sastāvdaļas: 250 g ķirbju biezenis; 70 g kokoseļļa; 70 g sojas piens; tējkarote vaniļa; 100 g tumšais cukura sīrups (vai agaves sīrups); 150 g kokosriekstu milti; 2 tējkarotes cepamais pulveris; 1 tējkarote jūras sāls; 1 tējkarote kanēlis; 150 g melnā šokolāde
Atsevišķi sajauc sausās un slapjās sastāvdaļas. Tad abas samaisa kopā un iemaisa klāt sasmalcinātu tumšo šokolādi. Ar rokām veido cepumiņus, liek uz plāts un cep cepeškrāsnī 175 grādos apm. 15 minūtes. Ar gataviem cepumiem ļoti uzmanīgi, būs trausli.
Sastāvdaļas: avokado; 2 mazie gurķi; pāris redīsi; svaigs kāposts (ne viss, kāda sestā daļa); puscitrona sula; jūrassāls
Gatavu avokado nomizo un saspaida ar dakšiņu kopā ar citrona sulu un sāli. Redīsus un gurķus sarīvē. Kāpostus smalki sagriež. Visu samaisa kopā. Produktu daudzumi aptuveni, jāgatavo pēc izjūtas, klāt labi derēs zaļumi un kaņepju sēkliņas.
Sastāvdaļas: 150 g tumšā šokolāde: 200 g žāvēti augļi (aprikozes un dzērvenes); 70 g sasmalcināti rieksti; 50 g brūnais cukurs; 1 ēdamkarote ar kaudzi kakao; 100 g ābolu biezenis; 150 ml saldais krējums; virskārtai - 50 ml saldais krējums; 12 gab (apm. 100 g) rudzu sausmazītes; ēdamkarote brūnais cukurs
Žāvētos augļus (aprikozes pirms tam sagriež) pārlej ar alkoholu (vai tēju vai ūdeni) un atstāj uz pāris stundām izmirkt. Riekstus sasmalcina un apgrauzdē. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Saldo krējumu saputo ar cukuru, tad pievieno ābolu biezeni, iemaisa klāt izkausēto šokolādi (jāuzmanās lai nav karsta), žāvētos augļus un riekstus. Garenu veidni (izmantoju gareno kēksa formiņu) izklāj ar pārtikas plēvi, ielej tajā sagatavoto masu un izlīdzina. Rudzu sausmaizītes blenderī sasmalcina, sajauc ar saldo krējumu un cukuru un liek līdzenā kārtā pa virsu. Pāri pārliek pārtikas plēvi un visu liek saldētavā, lai sastingst.
Receptes ideja no Ievas, taču gatavošanas laikā piedzīvoja lielas pārvērtības - lielo sviesta daudzumu un olas aizstāju ar ābolu biezeni un saldo krējumu. Tāpat to nemaz nebija domāts gatavot kā saldējumu, rezultātam būtu jābūt līdzīgam šokolādes desai. Jā, un gatavoju to visu pašā pavasarī, kad vēl nebija nebija ne zemeņu, ne ķiršu, ne persiku, ar to visu varētu variēt.