Sastāvdaļas 1 porcijai: 1 cukīnī; mērcei - 40 g indijas rieksti; 1 tējkarote pilngraudu sinepes; 2 ēdamkarotes citrona (vai aplesīnu) sula; saujiņa pētersīļī; 1 ķiploka daiviņa; sāls
Izmērcētus (vismaz divas stundas) indijas riekstus sablenderē ar visām pārējam mērces sastāvdaļām, ja nav sinepes, tad var iztikt, pievienojot sāli un nedaudz balzamiko etiķi (ja nav, arī var iztikt). Lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci, pa karotei pievieno ūdeni. Cukīnī sarīvē ar mizojamo nazi, pārlej ar mērcīti un gatavs. Ja ir vēlme pēc silta ēdiena, tad var sarīvētos cukinī pasildīt uz pannas, necept, tikai sasildīt.
Izmērcētus (vismaz divas stundas) indijas riekstus sablenderē ar visām pārējam mērces sastāvdaļām, ja nav sinepes, tad var iztikt, pievienojot sāli un nedaudz balzamiko etiķi (ja nav, arī var iztikt). Lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci, pa karotei pievieno ūdeni. Cukīnī sarīvē ar mizojamo nazi, pārlej ar mērcīti un gatavs. Ja ir vēlme pēc silta ēdiena, tad var sarīvētos cukinī pasildīt uz pannas, necept, tikai sasildīt.