otrdiena, 2014. gada 9. decembris

Cukīnī pasta ar indijas riekstu mērci

Sastāvdaļas 1 porcijai: 1 cukīnī; mērcei - 40 g indijas rieksti; 1 tējkarote pilngraudu sinepes; 2 ēdamkarotes citrona (vai aplesīnu) sula; saujiņa pētersīļī; 1 ķiploka daiviņa; sāls



Izmērcētus (vismaz divas stundas) indijas riekstus sablenderē ar visām pārējam mērces sastāvdaļām, ja nav sinepes, tad var iztikt, pievienojot sāli un  nedaudz balzamiko etiķi (ja nav, arī var iztikt). Lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci, pa karotei pievieno ūdeni. Cukīnī sarīvē ar mizojamo nazi, pārlej ar mērcīti un gatavs. Ja ir vēlme pēc silta ēdiena, tad var sarīvētos cukinī pasildīt uz pannas, necept, tikai sasildīt.

svētdiena, 2014. gada 7. decembris

Kēkss ar saldo krējumu

Sastāvdaļas:  250 g milti ; 3 olas; 170 g cukurs; 300 ml saldais krējums; 2 tējkarote cepamais pulveris; šķipniņa sāls; 1 tējkarote vaniļas ekstrakts




Atsevišķā traukā sajauc miltus kopā ar cepamo pulveri un sāli. Citā traukā saldo krējumu sakuļ putukrējumā un  vēl atsevišķā traukā olas sakuļ ar cukuru, kuļ apmēram 5 - 8 min., beigās iemaisa vaniļu. Tad olu un cukura masu  viegli ar karoti iemaisa putukrējumā,  un pa daļām iemaisa miltus. Klāt var likt arī žāvētos augļus, taču neiesaku - mīkla ir ļotii gaisīga, un, faktiski nav iespējams, ka rozīnes būs pa visu kēksu vienmērīgi. Taču tā, kā mums nevisai patīk kēksi bez nekā, domāju, ka varētu likt magoņu sēkliņas vai šokolādes čipšus.  Mīklu lej ar  papīru izklātā  kēksa formiņā un liek cepties apm.  45 min 175 grādos.
Recepte no http://lapatissiere.livejournal.com





pirmdiena, 2014. gada 1. decembris

Kēksiņi ar banāniem un datelēm, bez cukura, sviesta un olām

Sastāvdaļas: 125 g auzu pārslas (vai uz pusēm ar griķu miltiem 60 g griķi 65 auzas); 60 g mandeļu milti (vai samaltas mandeles, valrieksti); 1 ēdamkarote chia sēkliņas; 130 g auzu piens; pustējkarote cepamais pulveris; pustējkarote kanēlis; 1 ābols vai bumbieris; 1 burkāns; 1 banāns;  8 - 10 dateles



 Chia sēkliņas (vai samaltas linsēklas) aplej ar 3 - 4 ēdamkarotēm ūdens.  Blenderī sasmalcina auzu pārslas un griķus, samaisa tās kopā ar mandeļu miltiem (vai sasmalcinātiem riekstiem), cepamo pulveri un kanēli. Blenderī sakuļ pienu sakuļa kopā ar banānu, datelēm un chia sēkliņām. Lej šo visu pie miltiem,  samaisa, pievieno un smalkās rīves sarīvētu burkānu un ābolu. Liek mafinu formiņās (sanāks 6 mafini) un cep cepeškrāsnī 175 grādos pusstundu.
100 g  ir aptuveni 206 Kcal, OB 5.34; OH 29.7; T 5.13. Viens mafins ir nedaudz vairāk kā 100 g.
Ļoti universāla recepte (ideja nav mana, noskatīta internetā, taču pielāgoju sev), cepu bieži, variēju ar miltiem, riekstiem, augļiem un ēdu visu nedēļu.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...