trešdiena, 2013. gada 23. oktobris
piektdiena, 2013. gada 18. oktobris
Ābolu kēkss ar medu
Sastāvdaļas: 215 g milti; 2 olas; 100 g cukurs; 70 g medus; 2 lieli āboli (nomizoti apm. 300 g); 120 g neitrālas garšas eļļa; 150 - 200 g valrieksti (vai mandeles, vai pekanriekti; lazdu rieksti); viena citrona miziņa; 2 ēdamkarotes citrona sula +2 ēdamkarotes ūdens; šķipsniņa sāls; 1,5 tējkarote cepamais pulveris
Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos, riekstus sasmalcina - ne ar blenderi, bet sasmalcina ar nazi.
Olas kārtīgi sakuļ ar mikseri apm. 3 - 5 minūtes līdz baltām putām, tad pievieno eļļu un atkal sakuļ, pēc tam medu - vēlreiz sakuļ. Pievieno rīvētu citrona miziņu un pa daļām iemaisa miltu maisījumu (milti + cepamais pulveris + sāls) un citrona sulu. Pašās beigās ar karoti iemaisa riekstus un ābolus, es pievienoju arī rozīnes.
Mīklu lej ar cepamo papīru izklātā formā, cep apmēram stundu 180 grādos.
Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos, riekstus sasmalcina - ne ar blenderi, bet sasmalcina ar nazi.
Olas kārtīgi sakuļ ar mikseri apm. 3 - 5 minūtes līdz baltām putām, tad pievieno eļļu un atkal sakuļ, pēc tam medu - vēlreiz sakuļ. Pievieno rīvētu citrona miziņu un pa daļām iemaisa miltu maisījumu (milti + cepamais pulveris + sāls) un citrona sulu. Pašās beigās ar karoti iemaisa riekstus un ābolus, es pievienoju arī rozīnes.
Mīklu lej ar cepamo papīru izklātā formā, cep apmēram stundu 180 grādos.
otrdiena, 2013. gada 1. oktobris
Ābolu ievārījums ar degvīnu
Sastāvdaļas: 1.2 kg nomizoti āboli; 400 - 700 g cukurs; 100 g degvīns
Ābolus nomizo un sagriež daiviņās, ber katlā, pārber ar cukuru, pārlej ar alkoholu, apmiasa un atstāj uz nakti (es turēju apm. 24 stundas) ledusskapī. Nākošajā diena liek vārīties, procesā cenšanas nemaisīt, lai āboli neizsķīst. Vāra uz nelielas uguns, kamēr viss šķidrums praktiski novārījies nost. Es vārīju apmēram 45 minūtes. Karstu lej starilizētās burkās, sanāk tā - ābolus ar karoti izmanīgi pārliek un pa virsu uzlej šķidrumu. No šī daudzuma (es liku apm. 450 g cukuru, man pasaldi āboli) sanāca trīs tādas nelielas burciņas. Ievārījums, kad atdziest ir tāds želejveidīgs ar caurspīdīgiem āboliem. Vārīšu vēl un Jums arī iesaku.
Recepte no fleur-de-casie.livejournal.com
Abonēt:
Ziņas (Atom)