sestdiena, 2013. gada 29. jūnijs

Biezpiena klimpas ar rīsu miltiem

Sastāvdaļas: 200 g vājpiena biezpiens; 1 ola; 50 g rīsu milti; 1,5 ēdamkarotes cukurs; vaniļa, maza šķipsniņa sāls


 Biezpienu saspaida ar dakšiņu (vai izberž caur sietu , vai sablenderē) un samaisa ar olu, rīsu miltiem (droši ka var lietot arī kviešu ,  auzu, u.c.), cukuru, vaniļu un šķipsniņu sāls. Ar rokām veido bumbiņas, ko liek verdošā ūdenī un vāra apmēram 10 minūtes. Gatavas ēd ar svaigām ogām, sablenderētām,  cukuru un krējumu, vai ar ievārījumu, vai vaniļas mērci, vai sviestu...... kā vēlās. 




Labu apetīti!








trešdiena, 2013. gada 26. jūnijs

Zabaione krēms

Sastāvdaļas: 4 - 5 olu dzeltenumi (80 g) (iesaku lietot lauku olas) ; 100 g cukurs; 140 g Marsalas vīns

 
Saldo pagatavo tā, kā šajā video - saputo olu dzeltenumus ar cukuru, tad bļodu liek karsta ūdens peldē, pa daļām lej klāt vīnu un puto ar mikseri apm. 10 - 15 minūtes līdz krēms sabiezē līdz krējuma konsistencei.  Liek ledusskapī atdzesēt.
 
 
 
 
Var pasniegt kā siltu, tā atdzesētu ar ogām,  augļiem vai cepumiem.   Zabaione krēmu izmanto lai pagatavotu tiramisū.  Mani iespaidi - man par saldu, treknu un alkoholizētu, bērniem nedot. Uz svētkiem un ar ogām dažreiz var, ar cepumiem, nu nezinu. Marsalas vīna vietā var izmantot kādu citu saldu un stiprinātu vīnu.

 
 


ceturtdiena, 2013. gada 20. jūnijs

Risoto ar zaļajiem zirnīšiem un piparmētrām

Sastāvdaļas: 250 g arborio rīsi; 300 g saldēti zaļie zirnīši; 1 liels sīpols; apm. 1 l dārzeņu buljons; apm. 120 g baltvīns; pāris svaigas piparmētras zariņi; apm. 50 - 60 g rīvēts parmezāna siers; 25 g sviests ; nedauz olīveļļa cepšanai



Katliņā vai dziļā pannā olīveļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu, pievieno rīsus un apmaisa. Lej klāt vīnu, samaisa un pavāra, kamēr vīns izvārās.  Tad pa daļām  lej klāt buljonu un uz nelielas uguns maisot vāra, kamēr viss uzsūcas. Dažas minūtes pirms vārīšanās beigām (apm. 20 - 25 min, rīsi gandrīz gatavi) pievieno saldētos zirnīšus un sasmalcinatās piparmētras.  Pēc kosistences jāskatās vai nevajag vēl buljonu, risoto nedrīkst būt  biezs un arī pārāk škidrs nē (jābūt  tā kā... biezputra apm., tādam vijīgam) Tad iemaisa sarīvētu sieru un sviesta gabaliņus. Uzliek katliņam vāku, noņem no uguns un atstāj uz pāris minūtēm.

Porciju liek sķīvī, pa virsu liek mazu gabaliņu sviesta un pavisam nedaudz pārkaisa ar parmezāna sieru. Risoto var dekorēt ar rukolas salātiem vai citiem zaļumiem.
Recepte no edimdoma.ru



pirmdiena, 2013. gada 17. jūnijs

Pasta ar sparģeļiem

Sastāvdaļas: 160 - 200 g pilngraudu makaroni; apm. 300 g sparģeļi; 200 g saldais krējums (man kafijas krējums 5,5%); 50 - 60 g parmezāna siers;   drupināti kaltēti ķiploki vai 1 -2  svaiga ķiploka daiviņas


Sparģeļus nomazgā un nogriež kātu cieto daļu,  tos liek verdošā ūdenī un vāra apmēram 10 minūtes. Uzkarsē, bet nevāra saldo krējumu kopā ar ķiplokiem. Pagatavo mērci - kārtīgi sablenderē sparģeļu kātus, saldo krējumu ar ķiplokiem un sieru. Sāli nevajag, jo parmezāns ir  pietiekoši sāļš. Gatavu mērci lej atpakaļ katliņā un liek uz maza karstuma, lai neatdziest.
 Paralēli pagatavo pastu, lindasvirtuve.lv iesaka tagliatelle,  es gatavoju pilngraudu penne rigate.  Minūti pirms pasta gatava, verdošajā ūdenī ieliek arī sparģeļu maigo augšējo daļu.
Šķīvī liek pastu ( recepte divām porcijām), pārlej mērci un pa virsu liek sparģeļus. Visu var pārkaisīt vēl ar rīvētu parmezānu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...