Sastāvdaļas: 3 - 4 burkāni; 1 sīpols; 1 sarkanā paprika; 1 kg tomāti; olīveļļa; garšvielas - melnie pipari, čillī; sāls; u.c zaļumi
Nomizo un sarīvē burkānus, sīpolus un papriku sagriež un liek cepties uz pannas nelielā olīveļļas daudzumā (kam garšo ķiploki, liek arī 1 - 2 ķiploku daiviņas). Tikmēr tomātiem noņem mizu un sagriež palielos gabalos. Apceptos dārzeņus liek katliņā, turpat arī tomātus, lej klāt ūdeni (apm. 700 ml - 1 l) un pievieno garšvielas - piparus, sāli, bezsāls Anniņu (var arī dārzeņu buljonu), smaržīgos piparus u.c. Vāra apm. 20 minūtes, nedaudz padzesē un sablenderē. Ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas un uzvāra. Pasniedz ar rudzu maizes grauzdiņiem, ķirbju sēkliņām, zaļumiem. Pēc vēlēšanās var pievienot arī grieķu jogurtu.
Nomizo un sarīvē burkānus, sīpolus un papriku sagriež un liek cepties uz pannas nelielā olīveļļas daudzumā (kam garšo ķiploki, liek arī 1 - 2 ķiploku daiviņas). Tikmēr tomātiem noņem mizu un sagriež palielos gabalos. Apceptos dārzeņus liek katliņā, turpat arī tomātus, lej klāt ūdeni (apm. 700 ml - 1 l) un pievieno garšvielas - piparus, sāli, bezsāls Anniņu (var arī dārzeņu buljonu), smaržīgos piparus u.c. Vāra apm. 20 minūtes, nedaudz padzesē un sablenderē. Ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas un uzvāra. Pasniedz ar rudzu maizes grauzdiņiem, ķirbju sēkliņām, zaļumiem. Pēc vēlēšanās var pievienot arī grieķu jogurtu.