Sastāvdaļas: 250 g lazdu rieksti; 90 g tumšā šokolāde; 6 - 8 dateles; šķipsna sāls, nedaudz vaniļa
Riekstus apgrauzde un noberž miziņu, atdzesē un liek blenderī. Sablenderē lidz krēmveida masai, pievieno vaniļu (var iztikt bez), sāli un dateles (ja cietas, tad iesaku izmērcēt), atkal sablenderē. Ja gribās saldāku, tad var pieliet vēl kļavu sīrupu. Beigās iemaisa izkausēto šokolādi.
Riekstus apgrauzde un noberž miziņu, atdzesē un liek blenderī. Sablenderē lidz krēmveida masai, pievieno vaniļu (var iztikt bez), sāli un dateles (ja cietas, tad iesaku izmērcēt), atkal sablenderē. Ja gribās saldāku, tad var pieliet vēl kļavu sīrupu. Beigās iemaisa izkausēto šokolādi.