Recepte no Annas Pannas, publicēta gan grāmatā, gan daudzviet internetā redzēta. Es cepu nedaudz mazāku, 18 cm diamentrā un 8 kārtās, tādēl rakstu orģinālos un iekavās savus izmantotos produktus
Sastāvdaļas mīklai: 2 lielas olas (man tāpat); 4ēd.k medus (man 150 g); 180g cukurs (man 120 g); 120g sviests (80g); 1 šķipsna sāls; 1tējk soda (man nepilna); 1ēd.k ābolu etiķa; 450-500g milti (man 380 - 430 g Hercogs īpašie)
Krēmam: 250g mascarpone (man tāpat); 800g skābais krējums (vismaz 25%) (man 600 g); 100 g pūdercukurs (man 70 g brūnais cukurs; 1ēd.k medus (80 g )
Pagatavošana tāpat kā
http://annapanna.lv , taču pārstāstu saviem vārdiem. Olas cukuru, medu un sviestu maisot izkausē ūdens peldē.
Atsevišķā mazā trauciņā sajauc sāli, sodu un etiķi un pielej klāt sviesta cukura masai. Tad klāt ber miltus, ne visus uzreiz, bet pakāpeniski, maisot ar koka lāpstiņu. Mīklai jābūt mīcāmai, taču lai nav par cietu, jo tā vēl piebriedīs. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek uz pusstundu ledusskapī. Tikmēr ieslēdz cepeškrāsni uz 200 g, izklāj cepamās plātis ar cepamo papīru un sameklē šablonu iedomātajā kūkas izmērā - noderēs kūkas forma, vai šķīvis, vai katla vāciņš, šablonu var arī izgriezt no kāda cietāka materiāla (piem. mapes). Kūku var cept ne tikai apaļu bet četrstūra, vai kādas citas formas.
Pēc 30 -40 minūtēm mīklu ņem ārā no ledusskapja un sadala 8 vienādās daļās. Ērtības labad,iesaku bļodu pirms sāk gatavot nosvērt, lai zinātu, cik ir mīklas un, pēc tam sadalot plāksnes sanāktu vienādākas. Darba virsmu apkaisa nedaudz ar miltiem un visas plāksnes izrullē plānas un ar šablona palīdzību izgriež. Katru plāksni cep 5 - 7 minūtes cepeškrāsnī un pēc tam atdzesē. Ja gadījumā paliek nedaudz mīkla pāri, to arī var izrullēt un izcept un pēc tam sadrupinātu izmantot dekorēšanā.
Kamēr kūka dzesējas, pagatavo krēmu - cukuru , medu un maskarponi samaisa kopā, tad pievieno skābo krējumu un visu sakuļ ar mikseri. Uz šķīvja liek pirmo kārtu, kurai pa virsu klāj krēmu - arī iesaku trauku nosvērt bez un pēc tam ar krēmu, lai zinātu, cik daudz krēmu klāt uz katras kārtas un kūka sanāktu vienādāka. Tā sabūvē visu tornīti, pa virsu uzklāj pēdējo kārtu un dekorē ar ogām un/vai šokolādi, vai arī pāri palikušiem sadrupinātiem mīklas atgriezumiem. Riekstus nē, jo samirkuši rieksti nebūs garšīgi.
Mani iespaidi - kūka izskatās fantastiski un garšo arī izcili, taču neiesaku cept ļoti lielu un turēt ledusskapī vairākas dienas, tā kļūs sausa. Lielu uzmanību iesaku pievērst arī medum, un likt tikai to medu, kas garšo arī svaigs, jo medus garša ir patiešām ļoti izteikta. Pārsteigta biju par to, ka kūku ir ļoti viegli sagriezt gabaliņos un tā nekur negāžas. Iesaku!