piektdiena, 2013. gada 25. janvāris

Biezpiena sacepums ar klijām un stēviju

Sastāvdaļas: 700 g vājpiena biezpiens; 2 olas; 100 g baltais jogurts (turku O% tauku); 2 ēdamkarotes auzu klijas; stēvija (vai cukurs); vaniļa; mandeļu skaidiņas, nedaudz sviests formiņas ieziešanai


      Kārtējais mans biezpiena sacepums, cepu tos bieži un vienmēr  domāju, kā pagatavot, lai ir vēl liesāk un veselīgāk, un tai pat laikā garša būtu laba.  Tātad šoreiz - samaisu ar mikseri visas sastāvdaļas (lai būtu gaisīgāk, var sakult atsevišķi olu baltumus, ko uzmanīgi iemaisa klāt pašās beigās) un leju mīklu ar sviestu ieziestā cepamajā formā.  Cep cepeškrāsnī 175 grādos apm. stundu, 20 minūtes pirms cepšanas beigām virspusi var pārkaisīt ar mandeļu skaidiņām.  Ēd bez sirsdapziņas pārmetumiem  un draudiem formām.
 

trešdiena, 2013. gada 23. janvāris

Ķirbju un lēcu biezzupa

Sastāvdaļas: 500 g ķirbis; 4 seleriju kāti; 1 sīpols; 3 - 5 ķiploka daiviņas; 125 g sarkanās vai dzeltenās lēcas;  apm. 100 - 200 g kokosriekstu piens; nedaudz kokoseļļa; malti melnie pipari; sāls; rozmarīns; zaļumi un apceptas ķirbju sēkliņas pasniegšanai


       Nelielā daudzumā olīveļļas katliņā apcep rozmarīnu un sasmalcinātu ķiploku, tad pievieno gabaliņos (ne pārāk lielos) sagrieztu ķirbi, maisot pacep.  Tad pievieno sagrieztu seleriju kātus un sīpolu, turpina  pacept vēl dažas minūtes. Dārzeņiem lej klāt verdošu ūdeni vai buljonu (aptv.1 litru) un pieber lēcas. Pieliek sāli un piparus. Vāra zupu apmēram minūtes 15, kamēr dārzeņi un lēcas gatavas. Tad sablendē, pielej kokosriekstu pienu, vēl garšvielas pēc vajadzības un maisot uzvāra. Pasniedz zupu ar svaigiem zaļumiem, ja  tādi ir. Ja nav - tad kā es, ar sēkliņām vai riekstiem.

svētdiena, 2013. gada 20. janvāris

Augļu salāti ar ķirbi

Sastāvdaļas: 300 g āboli; 300 g ķirbis; 150 g apelsīns; sauja kaltētas dzērvenes, nedaudz citrona sula



Ābolu un ķirbi sarīvē uz rupjās rīves vai sagriež salmiņos. Apelsīnu nomizo un arī sagriež.  Dzērvenes nomazgā. Sajauc visas sastādaļas kopā un samaisa.
Ja ir svaigas dzērvenes, tad salātiem izmanto tās. Dzērvenes viegli saspaida un samaisa ar karoti medus un tad šo maisījumu iemaisa salātos. 

sestdiena, 2013. gada 12. janvāris

Ķīnas kāposta un biezpiena sacepums

Sastāvdaļas: 350 g ķīnas kāposts; 250 g vājpiena biezpiens; 2 olas; 4 ēdamkarotes kukurūzas milti; apm. 50 g cietais siers; himalaju sāls; rozmarīns; malti melnie pipari; nedaudz olīveļļa



 Olas  viegli sakuļ, pievieno biezpienu un garšvielas (sāli, piparus un rozmarīnu)  un kukurūzas miltus. Iemaisa klāt  sagrieztu ķīnas kāpostu. un noliek , lai pastāv apm. 15 min.  Cepamo formu ieziež ar eļļu un liek tajā mīklu. Cep sacepumu cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. Tad pārber ar satīvētu sieru un pacep vēl 5 minūtes.
Recepte (no bloga cook-inspire.livejournal.com) ļoti vienkārša, ātra un garšīga. Ļoti līdzīgi var cept arī ar citiem dārzeņiem, piem. šodien cepu cukini + rīvēti burkāni  (dārzeņi apm. 500 g) un kukurūzas miltu vietā 2 ēdamkarotes auzu klijas (pārējais kā pamatreceptē).


ceturtdiena, 2013. gada 3. janvāris

Banānu pankūkas

Sastāvdaļas: 1 banāns, 1 ola, kanēlis, nedaudz eļļa cepšanai, ogas





    Sablenderē vai kārtīgi saspaida banānu un sajauc kopā ar viegli sakultu olu, pievieno kanēli. Ar karoti liek mīklu un sakarsētas un ar eļļu ieziestas pannas. Cep no katras puses kamēr pankūciņas ir zeltaini brūnas. No viena banāna sanāk 5 - 6 mazas pankūciņas.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...