Sastāvdaļas: 240 g rudzu milti; 160 g kviešu milti; 2 ēdamkarotes cukurs; 1 tējkarote soda; 1/2 tējkarote cepamais pulveris; 1 tējkarote sāls; 55 g sviests; 70 - 100 g gaišās rozīnes; 400 g kefīrs
Bļodā samaisa miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, ieberž to miltos ar rokam. Tad mīklai pieliek izmērcētas rozīnes un 1 tējkaroti ķimeņu sēklas (es nelieku, bet orginālaja receptē ir). Pašās beigās pielej kefīru, kura iemaisīta soda. Visu kārtīgi izmaisa.
Uz pannas uz cepamā papīra izbārsta miltus un izliek uz tā mīklu. Ar miltainā rokām izveido apaļu maizīti, virspusi arī apkaisa ar miltiem. Iegriež ar nazi 2 cm dziļumā krustiņu.
Cep 180 grādos 50 līdz 60 minūtes. Izcepusies maizes garoziņa būs cieta, atdziestot tā paliks mīkstāka. Maizi atdzesē uz restītes.
Receptē rakstīts, ka maizi var sadalīt pa porcijam likt saldētavā sasaldēt.
Man personīgi silta šī maizīte negaršoja, atdzisusi nākošajā dienā - tad gan bija labi.
Receptes ideja no aynmark.wordpress.com
Bļodā samaisa miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, ieberž to miltos ar rokam. Tad mīklai pieliek izmērcētas rozīnes un 1 tējkaroti ķimeņu sēklas (es nelieku, bet orginālaja receptē ir). Pašās beigās pielej kefīru, kura iemaisīta soda. Visu kārtīgi izmaisa.
Uz pannas uz cepamā papīra izbārsta miltus un izliek uz tā mīklu. Ar miltainā rokām izveido apaļu maizīti, virspusi arī apkaisa ar miltiem. Iegriež ar nazi 2 cm dziļumā krustiņu.
Cep 180 grādos 50 līdz 60 minūtes. Izcepusies maizes garoziņa būs cieta, atdziestot tā paliks mīkstāka. Maizi atdzesē uz restītes.
Receptē rakstīts, ka maizi var sadalīt pa porcijam likt saldētavā sasaldēt.
Man personīgi silta šī maizīte negaršoja, atdzisusi nākošajā dienā - tad gan bija labi.
Receptes ideja no aynmark.wordpress.com