Vajadzēs: 1 kg ķirbis; 30 g kuskuss, saujiņa rozīnes, medus, kanēlis, nedaudz sāls
Ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos, ielej katliņā nepilnu krūzīti ūdens un liek uz uguns vārīties.Katliņā liek sautēties ķirbīti. Pēc apm. 15 minūtēm klāt liek rozīnes (daudzums pēc patikas) un turpina sautēt, kamer ķirbis ir mīksts, bet nav galīgi izjucis. Pievieno pavisam nedaudz sāli, kanēli un nepilnu ēdamkaroti medus. Arī kanēli un medu liek tik, cik tīk. Man ļoti garšo kanēlis, es lieku gandrīz pilnas 2 ēdamkarotes. Garšvielas labi iemaisa, pašās beigās pieber kuskusu un nogriež uguni. Atstāj uz minūtēm 7 - 10, lai kuskuss piebriest.
Ne visas ķirbju šķirnes der saldajam variantam, man šoreiz bij ķirbītis ļoti spilgi oranžā krāsā un ar plānu mizu un saldenu garšu.
Esmu kuskusa vietā arī likusi auzu pārslas. Arī ir ļoti garšīgi, tikai auzu pārslas lieku tad, kad ķirbis vēl nav mīksts, bet tāds pusgatavs.
Ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos, ielej katliņā nepilnu krūzīti ūdens un liek uz uguns vārīties.Katliņā liek sautēties ķirbīti. Pēc apm. 15 minūtēm klāt liek rozīnes (daudzums pēc patikas) un turpina sautēt, kamer ķirbis ir mīksts, bet nav galīgi izjucis. Pievieno pavisam nedaudz sāli, kanēli un nepilnu ēdamkaroti medus. Arī kanēli un medu liek tik, cik tīk. Man ļoti garšo kanēlis, es lieku gandrīz pilnas 2 ēdamkarotes. Garšvielas labi iemaisa, pašās beigās pieber kuskusu un nogriež uguni. Atstāj uz minūtēm 7 - 10, lai kuskuss piebriest.
Ne visas ķirbju šķirnes der saldajam variantam, man šoreiz bij ķirbītis ļoti spilgi oranžā krāsā un ar plānu mizu un saldenu garšu.
Esmu kuskusa vietā arī likusi auzu pārslas. Arī ir ļoti garšīgi, tikai auzu pārslas lieku tad, kad ķirbis vēl nav mīksts, bet tāds pusgatavs.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru