Sastāvdaļas: 1 saldens ābos; 1 nedaudz skābs (Golden) ābols; 3 seleriju kāti; apm. 50 g rozīnes; apm. 50 - 70 g valrieksti; dažas salātlapas; nedaudz citrona sula; mērcei - majonēze un baltais bezpiedevu jogurts vienādās daļās 75 g un 75 g ; apm. 25 g citrona sula
Ābolus nomizo un sagriež nelielos kubiciņos, apslaka ar citrona sulu, selerijas kātus arī sagriež nelielos gabaliņos. Valriekstus apgrauzdē uz pannas, salauž mazākos gabaliņos un pievieno salātiem. Pievieno izmērcētas rozīnes. No majonēzes, jogurta un citrona sulas pagatavo salātu mērci. Labākajā variantā majonēze ir pašu gatavota Pēc garšas izjūtām mērcei var pievienot sāli un piparus, man neprasījās.
Uz šķīvja kārto salātlapas, uzliek sagatavotos salātus un pārlej ar mērci.
Salātiem var pievienot arī vistas gaļu un dažādus sierus.
Ābolus nomizo un sagriež nelielos kubiciņos, apslaka ar citrona sulu, selerijas kātus arī sagriež nelielos gabaliņos. Valriekstus apgrauzdē uz pannas, salauž mazākos gabaliņos un pievieno salātiem. Pievieno izmērcētas rozīnes. No majonēzes, jogurta un citrona sulas pagatavo salātu mērci. Labākajā variantā majonēze ir pašu gatavota Pēc garšas izjūtām mērcei var pievienot sāli un piparus, man neprasījās.
Uz šķīvja kārto salātlapas, uzliek sagatavotos salātus un pārlej ar mērci.
Salātiem var pievienot arī vistas gaļu un dažādus sierus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru