Sastāvdaļas 350 g krējums; 1 apelsīna miziņa, 2 olu baltumi, 60 g pūdercukurs; 60 g šokolāde (tumšā un baltā)
Ar mikseri saputo krējumu ar 50 g pūdercukura. Klāt liek sarīvētu apelsīna miziņu un uz smalkās rīves sarīvētu šokolādi. Kārtīgi iemaisa. Atsevišķā blodā stingrās putās ar 10 g pūdercukura saputo olu baltumus. Tos arī rūpīgi iemaisa saldējuma masā. Tad saldējumu lej saldējamos trauciņos un ievieto saldētavā vismaz uz piecām stundām.
Pēc autora receptes saldējumu pasniedz ar karstu šokolādi. Mēs ēdām tāpat un ar apelsīnu ievārījumu. Šis nav saldējums klasiskajā izpratnē, bet salds un auksts deserts. Man nedaudz traucēja sarīvētā šokolāde. Bet nu ir garšīgs patiešām.
Ar mikseri saputo krējumu ar 50 g pūdercukura. Klāt liek sarīvētu apelsīna miziņu un uz smalkās rīves sarīvētu šokolādi. Kārtīgi iemaisa. Atsevišķā blodā stingrās putās ar 10 g pūdercukura saputo olu baltumus. Tos arī rūpīgi iemaisa saldējuma masā. Tad saldējumu lej saldējamos trauciņos un ievieto saldētavā vismaz uz piecām stundām.
Pēc autora receptes saldējumu pasniedz ar karstu šokolādi. Mēs ēdām tāpat un ar apelsīnu ievārījumu. Šis nav saldējums klasiskajā izpratnē, bet salds un auksts deserts. Man nedaudz traucēja sarīvētā šokolāde. Bet nu ir garšīgs patiešām.
Šķiet pietiekami vienkāršs deserts, lai pamēģinātu pagatavot. Cik porcijas sanāk no šī izejvielu daudzuma?
AtbildētDzēstĻoti vienkārši pagatavojams. Sanāk apmēram 8 porcijas.
AtbildētDzēst