trešdiena, 2011. gada 24. augusts

Šokolādes un lazdu riekstu biscotti

Sastāvdaļas: 230 g milti; 3 olas; 100 g tumšā šokolāde; 50 g cukurniedru cukurs; 100 g parastais cukurs; 1 ēdamkarote šķistošā kafija; 120 - 150 g lazdu rieksti; 30 g kakao, 1 vaniļas pāksts; 1 tējkarote cepamais pulveris; šķipniņa sāls


Uz pannas apgrauzdē riekstus un noņem tiem miziņu. Nedaudz sasmalcina.
Pagatavo mīklu - olas sakuļ ar cukuru, pievieno kakao, kafiju, miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, vaniļu un sāli,  izmaisa viendabīgu mīklu.  Beigās pievieno sasmalcinātu šokolādi un sasmalcinātos  lazdu riekstus.  Uzber uz cepamā papīra (izklāts jau uz plāts) nedaudz miltus un ar miltainām rokām izveido divas "desiņas" . Liek cepties cepeškrāsnī 175 grādos 30 - 35 minūtes.
Tad ņem ārā, padzesē uz restītes apm. 10 min un sagriež ar nazi šķēlītēs. Liek atkal uz cepamā papīra un ievieto cepeškrāsnī kaltēties 10 min no vienas puses un 10 min no otras puses. 
Sausiņi gatavi! Bundžā tos var uzglabāt  vairākas nedēļas un baudīt pa vienam pie rīta kafijas.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...