Sastāvdaļas: 4 kg ābolu (svars nomizotiem un sagrieztiem āboliem bez serdēm); 1 bundžiņa kondesētais piens ar cukuru (397g); apm. 200 - 500 g ūdens
Lielā katlā lej ūdeni un tad ķerās klāt ābolu mizošanai un griešanai. Ābolus vāra, ik pa brīdim maisot. Kad āboli savārījušies mīksti, tos sablenderē un pieliek klāt visu kārbiņu kondesēto pienu. Vāra vēl apmēram 5 minūtes (turpina maisīt, lai nepiedeg), tad var vēlreiz sablenderēt. Karstu biezeni sapilda izkarsētās (es burkas un vāciņu karsēju cepeškrāsnī 100 - 120 grādos) burkās. Aizvāko. Jāglabā vēsumā - kā man stāvēs, vēl nezinu, pagaidām ir labi.
Ja gatavo biezeni no skābiem āboliem, tad āboliem (pirms blenderēšanas) pieber cukuru, pavāra, kamēr izšķīst un tad liek kondesēto pienu.
Lielā katlā lej ūdeni un tad ķerās klāt ābolu mizošanai un griešanai. Ābolus vāra, ik pa brīdim maisot. Kad āboli savārījušies mīksti, tos sablenderē un pieliek klāt visu kārbiņu kondesēto pienu. Vāra vēl apmēram 5 minūtes (turpina maisīt, lai nepiedeg), tad var vēlreiz sablenderēt. Karstu biezeni sapilda izkarsētās (es burkas un vāciņu karsēju cepeškrāsnī 100 - 120 grādos) burkās. Aizvāko. Jāglabā vēsumā - kā man stāvēs, vēl nezinu, pagaidām ir labi.
Ja gatavo biezeni no skābiem āboliem, tad āboliem (pirms blenderēšanas) pieber cukuru, pavāra, kamēr izšķīst un tad liek kondesēto pienu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru