Sastāvdaļas: 2 burkāni; 1 puravs; 2 vidēji cukinī; 1 - 1,5 paciņas kausētais siers Dzintars (man liesais); citronpipari; jūras sāls; kaltēts baziliks; timiāns; zaļumi; nedaudz olīveļļa vai sviests
Katliņā ielej nedaudz olīveļļu, uzkarsē un apcep tajā sagrieztu purava balto daļu, pievieno sagrieztu burkānus, pacep un tad liek nomizotu (ja ir sezona un miza nav bieza, tad var nemizot) un sagrieztu cukinī. Visu nedaudz pacep, tad pielej ūdeni (apm. 400 - 500 g). Pieber garšvielas un vāra, kamēr gatavi. Sablenderē, pievieno kausēto sieru, zaļumus un uzkarsē līdz uzmet burbuli. Zupu, jau pie pasniegšanas var pārbērt ar apceptām sēkliņām, drupinātiem riekstiem, zilo sieru vai maizes grauzdiņiem. Man bija doma, pagatavot naan maizi, bet - man neizdevās, iznāca cieta un nebaudāma. Būs atkārtojums.
Katliņā ielej nedaudz olīveļļu, uzkarsē un apcep tajā sagrieztu purava balto daļu, pievieno sagrieztu burkānus, pacep un tad liek nomizotu (ja ir sezona un miza nav bieza, tad var nemizot) un sagrieztu cukinī. Visu nedaudz pacep, tad pielej ūdeni (apm. 400 - 500 g). Pieber garšvielas un vāra, kamēr gatavi. Sablenderē, pievieno kausēto sieru, zaļumus un uzkarsē līdz uzmet burbuli. Zupu, jau pie pasniegšanas var pārbērt ar apceptām sēkliņām, drupinātiem riekstiem, zilo sieru vai maizes grauzdiņiem. Man bija doma, pagatavot naan maizi, bet - man neizdevās, iznāca cieta un nebaudāma. Būs atkārtojums.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru