svētdiena, 2012. gada 4. marts

Rudzu sausmaizītes

Sastāvdaļas: 250 g rudzu milti; 200 g bezpiedevu jogurts; 1 tējkarote soda, 1 tējkarote sāls, 1 - 2 tējkarotes medus, 1 ēdamkarote vīnogu kauliņu eļļa



Samaisa kopā jogurtu ar medu un eļļu. Otrā traukā samaisa sausās sastāvdaļas - miltus, sodu un sāli. Tad sausās sastāvdaļas pievieno pie šķidrajām. Samīca mīklas bumbu, ietin pārtikas plevē un ievieto ledusskapī vismaz uz pusstundu. Tad apber darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu diezgan plānu - apm. 1 cm biezumā. Var klāt jau visu pannā un sagriezt gabaliņos, kad gatavs, vai izrullēt un izgriezt vēlamo formu (aplīšus vai taisnstūrus, vai arī izmantot cepumu formiņas). Kārto uz cepamā papīra un sabaksta ar dakšiņu, lai maizītes nepaceļās. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 12 - 15 minūtes. Garšīgas kā siltas, tā aukstas.
Recepte no edimdoma.ru

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...