trešdiena, 2012. gada 26. septembris

Burkānu biezupa

Sastāvdaļas: 1 kg  burkāni;  1 ķiploks; jūrassāls, melnie pipari; dārzeņu buljons vai ūdens, olīveļļa, salvija (kaltēta); zaļumi



Burkānus  nomizo un sagriež gareniski. Kārto uz cepešplāts, pārslaka ar olīveļļu, pa virsu saliek ķiploka daiviņas un liek cepties cepškrāsnī kamēr gatavi.  Tad burkānus sablenderē, sablenderē arī dažas ķiploka daiviņas. Burkānu biezeni pārliek katliņā un lej klāt ūdeni vai dārzeņu buljonu. Pieliek garšvielas un pavāra apm. 5 - 10 minūtes. Pasniedzot var pievienot sēkliņas, grauzdiņus vai sieru. Man šoreiz mocarella, porciju pārber ar zaļumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...