Sastāvdaļas: 100 g pilngraudu milti (var būt arī auzu); 200 g pilngraudu auzu pārslas; 150 g sviests; 150 g siers; dažas ēdamkarotes piens (vai ūdens); sāls; malti melnie pipari
Samaisa miltus ar auzu pārslām, sāli un pipariem. Ierīvē vai iegriež klāt gabaliņos aukstu sviestu un saberž drupačas. Pievieno sarīvētu sieru un mīca mīklu. Pa vienai karotei lej klāt pienu, kamēr mīkla ir viendabīga. Samīca bumbu, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz pusstundu.
No šīs mīklas var veidot arī siera standziņas - ar miltiem apber darba virsmu, mīklu izrullē un sagriež plāksnītēs, tad uzmanīgi pārliek uz cepamās plāts. Var cept arī cepumus. Cep cepeškrāsnī 190 grādos apmēram 10 minūtes.
Samaisa miltus ar auzu pārslām, sāli un pipariem. Ierīvē vai iegriež klāt gabaliņos aukstu sviestu un saberž drupačas. Pievieno sarīvētu sieru un mīca mīklu. Pa vienai karotei lej klāt pienu, kamēr mīkla ir viendabīga. Samīca bumbu, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz pusstundu.
No šīs mīklas var veidot arī siera standziņas - ar miltiem apber darba virsmu, mīklu izrullē un sagriež plāksnītēs, tad uzmanīgi pārliek uz cepamās plāts. Var cept arī cepumus. Cep cepeškrāsnī 190 grādos apmēram 10 minūtes.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru