Sastāvdaļas: 1 liels saldais kartupelis; 400 g sarkanās lēcas (svars vārītām); 2 ēdamkarotes tahini; 1 citrona sula; apm. 10 saulē kaltēti tomāti (tie, kas nav eļļā); 1 čillī pipars; apm. 30 g sezama eļļa vai laba olīveļļa; jūrassāls
Kartupeli izvāra ar mizu, vai arī sacep cepeškrāsnī, lēcas arī izvāra. Atdzesē. Visas sastāvdaļas liek blenderī - lēcas, kartupeli, sagrieztus tomātus, sasmalcinātu čīlī (bez sēklām), tahini, eļļu, citrona sulu un sāli. Ja garšo, tad arī kādas 3 ķiploka daiviņas. Visu sablenderē viendabīgā masā. Gatavu ēd ar maizīti un dārzeņiem. Ķirbju laikā saldo kartupeli labi var azstāt ar ķirbi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru