svētdiena, 2014. gada 7. decembris

Kēkss ar saldo krējumu

Sastāvdaļas:  250 g milti ; 3 olas; 170 g cukurs; 300 ml saldais krējums; 2 tējkarote cepamais pulveris; šķipniņa sāls; 1 tējkarote vaniļas ekstrakts




Atsevišķā traukā sajauc miltus kopā ar cepamo pulveri un sāli. Citā traukā saldo krējumu sakuļ putukrējumā un  vēl atsevišķā traukā olas sakuļ ar cukuru, kuļ apmēram 5 - 8 min., beigās iemaisa vaniļu. Tad olu un cukura masu  viegli ar karoti iemaisa putukrējumā,  un pa daļām iemaisa miltus. Klāt var likt arī žāvētos augļus, taču neiesaku - mīkla ir ļotii gaisīga, un, faktiski nav iespējams, ka rozīnes būs pa visu kēksu vienmērīgi. Taču tā, kā mums nevisai patīk kēksi bez nekā, domāju, ka varētu likt magoņu sēkliņas vai šokolādes čipšus.  Mīklu lej ar  papīru izklātā  kēksa formiņā un liek cepties apm.  45 min 175 grādos.
Recepte no http://lapatissiere.livejournal.com





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...