Sastāvdaļas: 2 - 3 jaunie kabacīši vai cukīni; 2 lielas saujas zaļais baziliks (tikai lapas); 50 g valriekstu eļļa; apm. 80 - 100 g valrieksti; 1 - ēdamkarotes citrona sula; apm. 10 - 15 g rauga pārslas ( vai arī cietais siers apm. 30 g); 1 - 2 ķiploku daiviņas; šķipsniņa jūras sāls
Ar mizojamo nazīti vai žuljēna mizotāju sašķērē kabačus (derēs tikai jaunie nelielie kabacīši, lieli pārauguši nebūs garšīgi). Vidus daļu ar sēklām neizmanto.
Pesto pagatavošana pavisam vienkārša - sablenderē visas sastāvdaļas kopā - riekstus, baziliku, rauga pārslas ( ja izmanto cieto seru, tad visdrīzāk sāli vairs nevajag), eļļu, citrona sulu, ķiplokus un sāli. Pesto variāciju daudz - bazilika vietā rukola, spināti vai brokoļi, rieksti visdažādākie - ciedru, mandeles, brazīlijas, utt. Pie kam var variēt un likt visu dažādās proporcijās. Citrona vietā laims. Tikai jāmēģina un gatavošanas procesā nogaršot.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru