Sastāvdaļas: 120 g pilngraudu kviešu milti; 30 g olīveļļa; 60 g baltvīvn; ēdamkarotes sezama sēkliņas, šķipsniņa sāls
Bļodā samaisa miltus ar sāli un sēkliņām, pievieno eļļu un vīnu un izmaisa. Ja šķiet, ka ir par sausu, pievieno papildus ēdamkaroti vīnu. Mīklu pārliek uz galda un mīca, kamēr tā kļūst viendabīga un elastīga (apmēram 7 līdz 10 minūtes).
Tad mīklu saveļ bumbā, ietin to pārtikas plēvē un noliek uz pusstundu "atpūsties". Galda virsmu viegli apber ar miltiem un izveido no mīklas plakanu desiņu apm. 5-7 cm platumā, ar nazi sagriež to vienādās šķēlītēs un veido pusmēnestiņus, salipinot abus galus kopā. Katlā uzvāra ūdeni, kurā pa vienam liek cepumus, kad tie uzpeld, tas aizņems pāris minūtes, ar karoti uzmanīgi izņem un liek uz papīra dvieļa nosusināties.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, cepumus kārto uz cepamā papīra un liek cepties 20 - 25 minūtes, līdz tie zeltaini brūni.
Tad mīklu saveļ bumbā, ietin to pārtikas plēvē un noliek uz pusstundu "atpūsties". Galda virsmu viegli apber ar miltiem un izveido no mīklas plakanu desiņu apm. 5-7 cm platumā, ar nazi sagriež to vienādās šķēlītēs un veido pusmēnestiņus, salipinot abus galus kopā. Katlā uzvāra ūdeni, kurā pa vienam liek cepumus, kad tie uzpeld, tas aizņems pāris minūtes, ar karoti uzmanīgi izņem un liek uz papīra dvieļa nosusināties.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, cepumus kārto uz cepamā papīra un liek cepties 20 - 25 minūtes, līdz tie zeltaini brūni.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru