Sastāvdaļas: 120 g sarkanais vīns; 70 g neitrāla eļļa; 250 g milti (man bezglutēna); 80 g cukurs (vai cukura aizvietotājs) + vēl 10 g cukurs; 1 tjk cepamais pulveris
Ar putojamo slotiņu sajauc kopā vīnu ar eļļu. Citā traukā samaisa kopā sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru un cepamo pulveri. Ar rokām samīca mīklu, kamēr tā nelīp pie rokām. Noliek mīklu malā uz vismaz 10 minūtēm, labāk 30. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izveido no mīklas "desu", ko sagriež 0,5 - 1 cm šķēlītēs.
Katru izrullē ar rokām garenu, pārliek uz pusēm un savērpj vienu pāri otrai. Cepumus bagātīgi apviļā cukurā no abām pusēm. Un liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar papīru
Cep 180 grādos 20 minūtes. Ja izmanto parasto cukuru, tad tas sāks kust un karamelizēties cepšanas laikā, man ir kokosriekstu cukurs, kas tā arī neizkusa, taču garšīgi bija tāpat.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru