otrdiena, 2010. gada 14. septembris

Lečo

Vajadzēs: 2 kg paprika; 3 kg tomāti; 1 kg sīpoli; 1kg burkāni; 1/2 glāze etiķis (9%); 1/2 glāze cukurs; 2 ēdamkarotes (bez kaudzes) sāls; eļļa cepšanai.

Tomātus nomizo, izgriež kātiņus un sablenderē.  Iegūto tomātu sulu vāra uz lēnas uguns apmēram 1 stundu. Notīra sīpolus un nomizo burkānus. Sīpolus sagriež gredzenos, burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Eļļā  apcep burkānus un sīpolus (abus kopā vai arī atsevišķi), pēc tam uzliek pannai vāku un pasautē kādas 15 minūtes. Var pieliet nedaudz klāt tomātu sulu (no katla).
Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež mazākos gabalos. Papriku saliek katliņā un pārlej ar karstu ūdeni, pēc minūtēm 3 - 5 ūdeni nolej. Uzkarsētai tomātu sulai pielej etiķi, pieber cukuru un sāli. Katliņā pieber klāt apceptos sīpolus un burkānus, pievieno papriku. Visu kārtīgi samaisa un vāra uz lēnas uguns apm. 15 - 20 minūtes.
Karstu lečo lej izkarsētās burciņās un karstu aizvāko. Burciņas apgriež otrādi un tur tā stundas desmit. Pēc tam lečo var glabāt pagrabā. 
Gatavošanas laiks apmēran 3 stundas.  Recepte ņemta no receptes.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...