Sastāvdaļas: 2 baklažāni; 2 paprikas; 120 g siers - mocarella vai kazas siers, vai kāds cits maigs siers vai tofu; 2 karotes skābs krējums; saujiņa grauzdēti rieksti (ciedru; zemes, indijas) vai saulespuķu sēkliņas; sāls , melnie pipari, nedaudz olīveļļa
Nomazgā papriku, ietin follijā un liek 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz apm. 5 minūtēm, kamēr paprika apraso, tad iztin no follijas un cep tāpat, kamēr gatavs.
Baklažānus nomazgā un sagriež garenās škēlēs, sasāla, sapiparo, pārslaka ar olīveļļu un arī liek cepeškrāsnī cepties. Pēc apm. 5 minūtēm baklažānu šķēlītes apgriež uz otru pusi un turpina cept vēl 5 min. Tad pannu pārklāj ar folliju, lai baklažāni nesadeg, bet turpina sautēt vēl 10 minūtes.
Izcepto papriku ieliek traukā, trauku pārklāj ar pārtikas plēvi vai folliju, lai paprika pārklātos ar lāsītēm. Tad paprikai varēs noņemt miziņu. Gatavai paprikai izņem sēkliņas un sagriež strēmelītēs. Ja neizdodas noņemt miziņu (man pirmajās reizēs arī nesanāca) nav problēmu, var turpināt gatavot ar visu miziņu.
Cepamajā traukā (dziļākā kā plāts) kārto baklažānu škēlītes un papriku. Pirmspēdējā kārtā liek pusi no siera un uzber zaļumus, ja ir. Tad liek pēdējo kārtu ar papriku un baklažāniem, pārber ar pārējo sieru un uzber riekstus (orģinālā ciedru) man bija zemesriekti un indijas rieksti, bet domāju, ka labi der arī sēkliņas.
Tad liek formu uz pāris minūtēm cepeškrāsī, lai siers nedaudz pakūst.
Gatavu porciju pārber ar zaļumiem - piparmētru un timiānu, pasniedz ar skābokrējumu.
Jūlijas Visockas recepte
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru