pirmdiena, 2012. gada 13. februāris

Griķu plovs

Sastāvdaļas:  2 - 3 seleriju kāti, 200 g griķu, 1 tējk. timiāna, jūrassāls, liela sauja rozīņu, sauja sadrupinātu valriekstu, 1 Rapunzel dārzeņu buljona kubiņš; olīveļļa cepšanai



Seleriju kātus sagriež šķēlītēs (orginālajā receptē izmanto arī sīpolu, es nē) un apcep katliņā olīveļļā. Tad pieber noskalotus griķus, maisot izkarsē kādu minūti. Pievieno ūdeni vai buljonu (apm. 300 g), timiānu, sāli, rozīnes, uzliek vāku, sautē apmēram 10 – 15 min. Tad pievieno riekstus un pasautē vēl 5 minūtes. Samaisa, ļauj zem vāka uzbriest vēl 5 minūtes.
Ieviesu jaunu etiķeti - Vegāna recepte, tā  visātrāk varēs atrast ēdienus, kuros nebūs dzīvnieku izcelsmes produktu, ne olu, ne piena, ne medus.
Recepte no vegetarisms.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...