trešdiena, 2012. gada 15. februāris

Šokolādes fondants

Sastāvdaļas: 2 olas + 1 olas dzeltenums; 150 g melnā šokolāde (70%); 80 g sviests  + formiņu ieziešanai; 20 g milti;10 g kakao pulveris + formiņu pārkaisīšanai; vaniļa (esence vai pāksts); 100 g pūdercukurs



Šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē. Pa to laiku saputo olas ar pūdercukuru un vaniļu. Puto vismaz 7 - 10  minūtes, kamēr izveidojas gaiša krēmīga masa.  Klāt pievieno izkausēto šokolādi un atkal saputo, tad pievieno kakao un miltus un rūpīgi samaisa.
 Mazās cepšanas formiņas (var lietot silikona vai follijas formiņas, es lietoju  karstumizturīgas glāzes) iesviesto, apber ar kakao un piepilda  līdz pusītei.  Cep 180 grādos 10 - 15 minūtes. Ilgāk noteikti ne iespējams mazāk, bet vislabak pavērot. - kad šokolādes masa pacēlusies un sāk veidoties plaisiņas, tad būs ideāli - ārpuse sapcepusies un vidus mīksts.  Ja ilgāk ceps, tad visa kūciņa izcepsies un nebūs šķidra karsta šokolādes iekšā.
Var pasniegt ar saldējumu vai  vaniļas mērci un  svaigām ogām.
Recepte no edimdoma.ru

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...