Sastāvdaļas: 250 g pilngraudu kviešu milti; 100 g brūnais cukurs; 1 tējkarote sāls; 1 tējkarote kanēlis; 2 tējkarotes cepamais pulveris; 2 olas; 200 g paniņas; 40 g vīnogu kaulinu eļļa; 1 tējkarote vaniļas ekstrakts; 2 burkāni; 1 liels ābols (apm. 300 - 350 g ); 75 g rozīnes; 150 - 200 g lazdu rieksti
Lazdu riekstus agrauzdē uz pannas vai cepeškrāsnī un noņem miziņu, tad riekstus sasmalcina kopā ar āboliem, burkāniem un izmērcētām rozīnēm (vai dzērvenēm).
Sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, sāli, kanēli un cepamo pulveri. Atsevišķā traukā sajauc slapjās sastāvdaļas - olas, paniņas, eļļu un vaniļu. Tad samaisa abu trauku saturu kopā un pievieno sasmalcināto augļu - riekstu maisījumu.
Mīklu liek mafinu formiņās (es silikonu formiņās vēl lieku papīra formiņu un lieku pilnu, pat ar kaudzīti) un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos 20 - 25 minūtes.
Garšīgi gan cepšanas, gan nākošajā un aiznakošajā dienā. Recepte no lapatissiere.livejournal.com ar nelielām izmaiņām - uz pusi samazināts cukura daudzums, bet tāpat mafini ir ļoti saldi un eļļas vietā lietoju paniņas. Recepte ir ļoti laba, garša bagātīga, noteikti cepšu vēl, taču vēl samazināšu cukuru - domāju līdz 70 gramiem, jau pietiekošs saldums ir no āboliem un rozīnēm.
Lazdu riekstus agrauzdē uz pannas vai cepeškrāsnī un noņem miziņu, tad riekstus sasmalcina kopā ar āboliem, burkāniem un izmērcētām rozīnēm (vai dzērvenēm).
Sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, sāli, kanēli un cepamo pulveri. Atsevišķā traukā sajauc slapjās sastāvdaļas - olas, paniņas, eļļu un vaniļu. Tad samaisa abu trauku saturu kopā un pievieno sasmalcināto augļu - riekstu maisījumu.
Mīklu liek mafinu formiņās (es silikonu formiņās vēl lieku papīra formiņu un lieku pilnu, pat ar kaudzīti) un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos 20 - 25 minūtes.
Garšīgi gan cepšanas, gan nākošajā un aiznakošajā dienā. Recepte no lapatissiere.livejournal.com ar nelielām izmaiņām - uz pusi samazināts cukura daudzums, bet tāpat mafini ir ļoti saldi un eļļas vietā lietoju paniņas. Recepte ir ļoti laba, garša bagātīga, noteikti cepšu vēl, taču vēl samazināšu cukuru - domāju līdz 70 gramiem, jau pietiekošs saldums ir no āboliem un rozīnēm.
Sveika! Dievinu tevu blogu un piešķiru tev Tell me about yourself award. http://sugarmakeup.blogspot.com/2012/05/tell-me-about-youself-award.html
AtbildētDzēst