otrdiena, 2013. gada 12. marts

Biezpiena un melleņu kēkss

Sastāvdaļas: 250 g pilngdraudu kviešu milti; 3 olas; 50 g vīnogu kauliņu eļla; 200 g vājpiena biezpiens; 50 g baltais bezpiedevu jogurts; apm. 200 g mellenes; 90 g brūnais cukurs; 20 g vaniļas cukurs (Dansukker); tējkarote cepamais pulveris; šķipsniņa sāls; pūdercukurs keksa pārkaisīšanai



Olas sakuļ kopā ar eļļu, pievieno sablenderētu biezpienu kopā ar jogurtu (jogurtu izmantoju, lai biezpiena masa nav sausa un var sablenderēt). Iemaisa klāt cukuru un miltus, samaisītus ar cepamo pulveri un sāli un vaniļas cukuru. Miltus, iespējams var vajadzēt nedaudz vairāk vai atkal nedaudz mazāk. Tādēl miltus iemaisa pakāpeniski un skatās kāda ir mīklas konsistence. Pašās beigās uzmanīgi iemaisa ogas - man šoreiz ir saldētas un aptv. 250 g.
Cep ietaukotā un ar miltiem izbārstītā cepamajā formā 180 grādos aptv. 50 minūtes.   Atdzesētu izņem no formiņas un pārkaisa ar pūdercukuru.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...