Sastāvdaļas: 215 g milti; 2 olas; 100 g cukurs; 70 g medus; 2 lieli āboli (nomizoti apm. 300 g); 120 g neitrālas garšas eļļa; 150 - 200 g valrieksti (vai mandeles, vai pekanriekti; lazdu rieksti); viena citrona miziņa; 2 ēdamkarotes citrona sula +2 ēdamkarotes ūdens; šķipsniņa sāls; 1,5 tējkarote cepamais pulveris
Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos, riekstus sasmalcina - ne ar blenderi, bet sasmalcina ar nazi.
Olas kārtīgi sakuļ ar mikseri apm. 3 - 5 minūtes līdz baltām putām, tad pievieno eļļu un atkal sakuļ, pēc tam medu - vēlreiz sakuļ. Pievieno rīvētu citrona miziņu un pa daļām iemaisa miltu maisījumu (milti + cepamais pulveris + sāls) un citrona sulu. Pašās beigās ar karoti iemaisa riekstus un ābolus, es pievienoju arī rozīnes.
Mīklu lej ar cepamo papīru izklātā formā, cep apmēram stundu 180 grādos.
Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos, riekstus sasmalcina - ne ar blenderi, bet sasmalcina ar nazi.
Olas kārtīgi sakuļ ar mikseri apm. 3 - 5 minūtes līdz baltām putām, tad pievieno eļļu un atkal sakuļ, pēc tam medu - vēlreiz sakuļ. Pievieno rīvētu citrona miziņu un pa daļām iemaisa miltu maisījumu (milti + cepamais pulveris + sāls) un citrona sulu. Pašās beigās ar karoti iemaisa riekstus un ābolus, es pievienoju arī rozīnes.
Mīklu lej ar cepamo papīru izklātā formā, cep apmēram stundu 180 grādos.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru