Sastāvdaļas: 1.2 kg nomizoti āboli; 400 - 700 g cukurs; 100 g degvīns
Ābolus nomizo un sagriež daiviņās, ber katlā, pārber ar cukuru, pārlej ar alkoholu, apmiasa un atstāj uz nakti (es turēju apm. 24 stundas) ledusskapī. Nākošajā diena liek vārīties, procesā cenšanas nemaisīt, lai āboli neizsķīst. Vāra uz nelielas uguns, kamēr viss šķidrums praktiski novārījies nost. Es vārīju apmēram 45 minūtes. Karstu lej starilizētās burkās, sanāk tā - ābolus ar karoti izmanīgi pārliek un pa virsu uzlej šķidrumu. No šī daudzuma (es liku apm. 450 g cukuru, man pasaldi āboli) sanāca trīs tādas nelielas burciņas. Ievārījums, kad atdziest ir tāds želejveidīgs ar caurspīdīgiem āboliem. Vārīšu vēl un Jums arī iesaku.
Recepte no fleur-de-casie.livejournal.com
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru