pirmdiena, 2011. gada 24. janvāris

Laša zupa

Vajadzēs: laša izlasi zupai; 2 burkāni (180 g), 3 kartupeļi (250 g), sīpols; tasīte Turcijas (sarkanās) lēcas (100 g);  sāls; citronpipari; zaļumi


Zupai parasti izmantoju to, kas paliek pāri sadalot veselu lasi. Tātad  filejas ir cepšanai, bet pārpalikumi - aste, galva, asakas utt. zupai, protams cenšoties ne pārāk rūpīgi visu apgraizīt, lai arī zupā būtu nedaudz gaļas.
Marlītē ievieto visu zupas izlasi un liek katlā verdošā ūdenī vārīties. Pielik citronpiparus un sāli, kādu lauru vai kaltētu citrona lapu. Vēl katliņā liek veselu sīpolu. Pievieno sagrieztus burkānus. Kad lasis gatavas, ņem ārā, padzesē un atdala ēdamo no asakām un neēdamā. Katliņā liek sagrieztus kartupeļus un ieber lēcas. Zupai liek klāt arī lasi (to, kas ēdams). Vāra, kamēr gatavi dārzeņi un lēcas. Pievieno zaļumus, ja ir;)
Ēd ar krējumu vai kausēto sieru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...